Tein eilen näitä aamiaiseksi. Ovat kyllä todella hyviä, vaikka melko isotöisiä. Ohje otettu Kasviskasarin sivulta.

568810.jpg

(12-16 kpl)

5 dl vettä

noin 10 dl vehnä-tai hiivaleipäjauhoja

2 rkl sokeria tai siirappia

1 tl suolaa

3 rkl öljyä

1 pss kuivahiivaa

 

Keitinvesi:

2-3 l vettä

3 rkl siirappia

3 rkl suolaa

 

Sekoita 4 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri tai siirappi ja sekoita mukaan jauho-hiivaseos. Anna taikinan nousta lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 15 minuuttia.

Lisää juureen öljy ja suola. Lisää jatkuvasti vaivaten taikinaan jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota käsistä. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.

Kuumenna keitinvesi kiehuvaksi ja liuota sekaan suola ja siirappi. Jaa taikina sillä aikaa 12-16 osaan ja vaivaa niistä pullia. Pyöritä sormilla pulliin reikä, jotta saat rinkeleitä.

Keitä molemmin puolin 1-2 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kauniin ruskeiksi.

Tässä bagelin välissä juustoa, tuorekurkkua ja paprikaa, palanpainikkeena teetä (omena-päärynä-vanilja) ja porkkanoita naposteltaviksi.