Aivan ihana, erilainen kaalikeiton ohje löytyi Margit Kojon kirjasta "Täysipainoinen kasvisravinto energisen jaksamisen ja hyvän olon perustana"! Suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta, ja suosittelen myös tätä kirjaa kaikille, jotka haluavat kattavan tietopaketin kasvisten käytöstä ja ominaisuuksista.

568865.jpg

(4-5 annosta)

150g ananasta (tässä tarkoitetaan varmaan tuoretta, mutta minä laitoin tölkistä)

250g valkokaalia tai savoijinkaalia

150g (2 pientä) porkkanaa

100g (2 kpl) sipulia

1 l vettä

2 tl currya

2 tl huhmarissa hienonnettua anista (laitoin persiljaa, kun tätä ei ollut)

2 rkl vähäsuolaista kasvisliemijauhetta (tai 1 kasvisliemikuutio)

1/2 omenaa (mausteeksi)

80g (1 dl) täysjyväriisiä (minä laitoin ihan vaaleaa puuroutumatonta riisiä)

 

Kuutioi ananas. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa porkkanat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaalit, porkkanat, sipulit ja mausteet (myös omena) ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää riisit ja jatka hauduttamista vielä 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa ananaspalat ja tarjoa keitto alku- tai pääruokana.

Pakko vielä sanoa, että yleensä en pidä currysta, mutta joihinkin ruokiin se näköjään käy todella hyvin! Ihanasti maistui tässä=)