Perinteistä hernekeittoa tulee tehtyä melko harvoin. Usein tulee turvauduttua tölkkihernekeittoon, vaikka ei tämä nyt loppujen lopuksi ole kovin isotöistäkään =) Tämä ohje löytyi Eva Strandin kirjasta Helppoa kasvisruokaa.

803249.jpg

(4 annosta)

500g kuivattuja ruokaherneitä

2 sipulia hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

meiramia

timjamia

suolaa

2 dl liotettua soijarouhetta

 

Huuhtele herneet ja liota yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi herneet ja pane väljään veteen sipulien ja mausteiden kera. Anna kiehua kunnes ovat melkein kypsiä, eli noin 1,5 tuntia. Mausta suolalla ja lisää liotettu soijarouhe. Keitä vielä 20-30 minuuttia.

(Soijarouheen voi lisätä myös kuivana. Lisää tällöin keittoon myös saman verran vettä).