Jotakin ruokaakin taas pitkästä aikaa... Tämä oli kyllä todella hyvää! Ohje on kahdelle, mutta minä pienensin annosta kun söin tätä yksin.

874014.jpg

(2 annosta)

 

3 munaa

1/2 dl kermaa (laitoin kevytmaitoa)

suolaa ja pippuria

20g voita tai margariinia

 

Laita samaan astiaan munat, kerma, suola ja pippuri. Vatkaa vispilällä 2 minuuttia. Kuumenna voi keskilämmöllä pienessä pinnoitetussa paistinpannussa. Kun voi vaahtoaa, lisää seos pannuun yhdellä kertaa. Paista kunnes seos on miltei jähmettynyt. Kallista välillä pannua ja nosta munakkaan reunoja, jotta vielä juokseva muna pääsee valumaan paistoksen alle. Kun seos on lähes kokonaan jähmettynyt, taita munakkaan toinen puolisko toisen päälle käyttäen paistolastaa tai leveäteräistä veistä. Munakkaan pitäisi olla keskeltä kostea ja kermamainen. Jos munakasta ei taiteta, niin kypsentämisen lopussa pannu peitetään kannella 2 minuutiksi. Halutessasi voit koristella munakkaan tuoreilla yrteillä ja avokadoviipaleilla.

Minä söin munakkaan kanssa höyrytettyjä kasviksia (kukkakaalta, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa)