Jälleen herkullinen ohje Muumimamman keittokirjasta, jonka olen saanut joskus pienenä =)

707201.jpg

(4 annosta)

2 dl puuroutumatonta riisiä

7 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota (varmaan riittäisi yksikin)

2 sipulia

2 rkl öljyä

1 pss (250g) pakaste herne-maissi-paprikaa

1 pss (250g) pakastemaissia

silputtua persiljaa (laitoin kuivattua noin 1 tl)

1 tl suolaa (ei tarvitse ainakaan jos laitat 2 kasvisliemikuutiota!)

1/2 tl selleri- tai aromisuolaa

 

Kuori ja viipaloi sipulit. Valmista kasvisliemi.: Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta se, lisää liemikuutiot. Pane pataa öljyä ja kuumenna hiukan. Ruskista viipaloidut sipulit siinä. Lisää pataan pakastevihannekset, riisi ja hetken kuluttua kasvisliemi. Hauduta risottoa noin 30 minuuttia. Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa mausteet.

Voit valmistaa risoton myös uunissa ja kuorruttaa sen lopuksi juustoraasteella. Tällöin valmistusaika on runsas tunti.