Ohje on kirjasta Weilin+Göös -Kotikokin parhaat kasvisherkut. Tuli todella hyviä pyöryköitä, ja mielestäni kauniin värisiä =) Tofukastikkeen ohje löytyy täältä.

1197164.jpg

(noin 30 kpl)

1 sipuli

1 porkkana

1 pieni purjo

5 dl keitettyä hirssiä (suurimoita)

1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja

1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa

1/2 rkl öljyä

(muita mausteita maun mukaan)

 

Pese vihannekset ja leikkaa/raasta ne hyvin pieneksi silpuksi. Sekoita kypsä hirssi ja pienityt vihannekset. Lisää joukkoon suola ja jauhot (mielestäni kannattaa laittaa muitakin mausteita, tulee muuten aika miedon makuisia). Muodosta seoksesta pyöryköitä ja paista niitä pannussa, kunnes pinta on hieman ruskea.

Paistoin itse pyörykät uunissa, 175 -asteessa noin puoli tuntia. En ole koskaan saanut pannulla paistettaessa esim. kasvispyöryköitä kypsymään sisältä tai pysymään kasassa, siksi paistan mieluummin uunissa. Ja pääseehän siinä vähän helpommallakin kun ei tarvitse käännellä pyöryköitä ja vahdata koko ajan vieressä =)