Yksi ostos kesän Helsingin reissulta on näköjään unohtunut esitellä. Ostin Ruohonjuuresta laatikollisen pesupähkinöitä, ja olen niitä nyt testaillut muutaman kerran.

1021058.jpg

1021061.jpg

Ensin infoa (paketin kyljestä, vähän lyhennettynä): Pesupähkinät ovat puhdas luonnontuote. Niitä kasvaa Himalajan rinteillä. Kun pesupähkinät laitetaan yli +30 asteiseen veteen, niistä liukenee saponiinia, joka on luonnon omaa puhdistusainetta.

Pesupähkinöitä voi käyttää pyykinpesukoneessa kirjo-, valko- ja käsinpesuun +30 - +90 -asteessa. Pakkauksen mukaan pesupähkinät käyvät myös hiusten ja vartalon pesuun.

Olen muutaman kerran pessyt pesupähkinöillä vaatteita ja tuntuisivat toimivan. Pyykki on puhdasta ja tuoksuu raikkaalle. Luulisin kuitenkin että jos pyykeissä on tahroja tai pinttynyttä likaa, niin ei lähde puhtaaksi. Mukavaa, että esim. kylpypyyhkeet, yöpuvut ja muut tahrattomat pyykit voi pestä luontoa säästävämmin. Jatkan varmasti pähkinöiden käyttöä ja suosittelen muitakin kokeilemaan =)

Ai niin, pesupähkinöissä ei ole valkaisuainetta, joten valkopyykkiä pestessä kannattaa sekaan lorauttaa valkaisuainetta, muuten väri saattaa tummua ajan oloon. Pakkauksen mukaan sooda tai leivinjauhe toimivat luonnonmukaisina valkaisuaineina, mutta itse en ole uskaltanut vielä kokeilla, joten tätä en sen kummemmin kommentoi =D