Tämä keitto yllätti kyllä minut maullaan! Ajattelin ensin, ettei keitto maistu miltään, kun mausteita tuli niin vähän, mutta onneksi en lisännyt mausteita. Keiton idea on siinä, että kasvisten oma maku pääsee todella hyvin esiin, ja juustoraaste ja pesto vahvistavat kasvisten makua. Tämän parempaa keittoa en ehkä ikinä ole syönyt! (Ainakaan itse tekemääni, äidin tekemät ruoat nyt on ihan oma lukunsa=))

484156.jpg

(6 annosta)

1-2 rkl öljyä

2 rkl tomaattipyrettä

1 sipuli

2 porkkanaa

2-4 valkosipulinkynttä

1 paprika (ohjeessa oli 2 varsisellerin vartta, mutta niitä ei minulta löytynyt)

1 isohko kesäkurpitsa

5 tomaattia

7,5 dl vettä (kuumenna vedenkeittimessä)

200g keitettyjä kidneypapuja + 200g keitettyjä soijapapuja pakastimesta (alkuperäisessä ohjeessa oli 1 tlk (400g) kidneypapuja)

1-2 tl suolaa

1 rkl sokeria

rouhittua mustapippuria

tuoretta tai kuivattua basilikaa

 

Tarjoiluun:

(parmesaani)juustoa

vihreää pestoa

 

Kuori ja halkaise porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi. Viipaloi porkkana aivan ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös valkosipulin kynnet. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa viipaleiksi. Kuutioi tomaatit.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattipyre, sipuli, paprika, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti.

Lisää kesäkurpitsa ja vesi, anna kiehua noin 5 minuuttia, tai kunnes porkkanaviipaleet alkavat hieman pehmetä.

Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja muastapippuri. Hauduta vielä 2-3 minuuttia.

Lisää lopuksi pavut. Jos käytät pakastettuja papuja, sulata niitä ensin vähän mikrossa. Kuumenna niin että pavut lämpiävät, ja lisää viimeisenä basilikasilppu. Tarjoa keitto "pestosilmän" ja juustoraasteen kanssa.