En ole koskaan maistellut niitä "oikeita" merimiespihvejä, mutta tämä ohje vei ainakin kielen mennessään. Tein tänään alla olevan ohjeen mukaan. Alkuperäinen ohje löytyy Kasvissyöjän keittokirjasta (Gun Skoog)

414930.jpg

1 l vettä + 1 kasvisliemikuutio, mustapippuria ja chilijauhetta

8 soijaleikkelettä

noin 1 l viipaloituja perunoita

1 sipuli

1 punasipuli

ripaus suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

 

Turvota leikkeleitä kiehautetussa maustetussa kasvisliemessä noin 30 minuuttia. (Itse turvotin jo aamulla ja laitoin jääkaappiin marinoitumaan kasvisliemessä iltaan asti). Purista niistä liika vesi pois ja paista niitä kevyesti öljyssä pannulla (säästä kasvisliemi). Siirrä leikkeleet lautaselle, viipaloi sipulit ja kuullota samalla pannulla sipuliviipaleita hetki. Pane öljyttyyn vuokaan pohjalle ja pinnalle perunaviipaleita, väliin sipulit ja soijaleikkeleet. Lisää soijaleikkeleiden pinnalle hieman mustapippuria ja suolaa, koska leikkeleet eivät itsessään maistu millekään. Kaada vuokaan noin 1,5 dl kasvislientä ja paista ruokaa 200 asteisessa uunissa 1h 15 minuuttia.