Tämä ohje on löytynyt oikeutta eläimille sivustolta. Pari vuotta sitten tein näitä usein, mutta jostakin syystä ohje on jäänyt unholaan sen jälkeen. Suosittelen kyllä tekemään näitä! Kasvissyöjille menee lihapiirakoiden korvikkeena. Olen itse paistanut nämä aina uunissa, ja pinnasta tulee ihanan rapea.

446877.jpg

(n. 30 kpl)

Taikina:

5 dl vettä

11g kuivahiivaa

1 tl suolaa

12 dl vehnäjauhoja

noin 1/2 dl rypsiöljyä

 

Täyte:

1,5 dl pitkäjyväistä riisiä

2,5 dl soijarouhetta

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

 

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja laita riisit kiehumaan. Kun riisien keittoaikaa on jäljellä 10 minuuttia, lisää joukkoon soijarouhe. Anna kiehua niin kauan, että riisi on kypsää. Lisää vettä tarvittaessa välillä.

Sekoita taikinan ainekset keskenään, ja jaa taikina kahteen osaan. Laita toinen puolikan kulhoon liinan alle odottamaan ja jaa toinen pala 15-16 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Laita täytettä levyjen keskelle ja taita kahtia pasteijan muotoon. Liimaa sauma vedellä ja painele se tiiviisti kiinni. Tee sama toiselle taikinan puolikkaalle. Kohota piirakoita liinan alla noin 1/2 tuntia, voitele pinta ruokaöljyllä ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Nauti lihapiirakan tapaan: Halkaise piirakka lähes loppuun asti, täytä sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla ja herkuttele=)

Voit myös uppopaistaa piirakat (tätä en ole itse kokeillut).