Tämä ohje on ilmeisesti lähtöisin jostakin painonvartijoiden ruokaohjekirjasta. Minä olen muistaakseni netistä tämän penkonut mutta en tietenkään muista mistä... Hyvää kuitenkin oli, ehkä näin kesällä sipulin voisi korvata vaikkapa ruohosipulilla.

8 cm:n pala kurkkua

2 hienonnettua sipulia

2 rkl sitruunamehua

2 dl maustamatonta yofua

1-2 tl kuivattua minttua

jauhettua mustapippuria

 

Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla pois. Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon pieniksi kuutioitu sipuli, sitruunamehu ja jogurtti. Laita kuivattu minttu ja mustapippuri mortteliin ja hienonna ihan hienoksi. Mausta salaatti minttu-pippuriseoksella. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Jos haluat kurkkusalaatista jämäkämpää, niin valuta jogurttia ensin puhtaassa kahvinsuodattimessa noin tunti.