Kävin tänään lainaamassa kirjastosta pari kasviskeittokirjaa, ja heti löytyi kiva ohje johon käytin hieman ylikypsät banaanit keittiöstä. Maistuu hyvin välipalana.
Ainiin. Ihan unohtui mainita: Tämä ohje on Eva Strandin kirjasta Helppoa kasvisruokaa. Kirjassa on muitakin herkullisen oloisia reseptejä, kannattaa vilkaista jos saatte kirjan käsinne =)
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl hunajaa (laitoin 1/2 dl siirappia)
3 kypsää banaania soseutettuna
2 1/2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia tai vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 dl karkeaksi pilkottuja saksanpähkinöitä (laitoin 1 dl rusinoita)
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkulainen 1 1/2 litran kakkuvuoka. Vatkaa munat ja fariinisokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää hunaja ja (haarukalla) soseutetut banaanit. Yhdistä jauhot, kaneli tai vaniljasokeri sekä sooda ja sekoita muna-banaaniseokseen. Lisää pähkinät. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 40-50 minuuttia. Leipä on valmis, kun se alkaa repeillä keskeltä. Älä paista liian pitkään, jottei leivästä tule kuiva.
Kommentit