Tässä vielä toinen hyvä jälkiruokakiisseli, jota tulee tehtyä usein. Nyt alkaa jo olla mansikoita ja mustikoita pakastimessa niin paljon että niitä pitää alkaa syödä pois muiden marjojen tieltä =)

796675.jpg

4-5 dl mansikoita (pakaste)

4-5 dl mustikoita (pakaste)

8 dl vettä

1 dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

1 dl vettä

 

Mittaa mansikat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl) ja kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Älä keitä. Laita jäiset mustikat tarjoilukulhon pohjalle ja kaada valmis kiisseli mustikoiden päälle vähän kerrallaan, välillä sekoitellen kiisseliä ja mustikoita keskenään. Sirotele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi.

Onko muuten kenelläkään käynyt niin, että lasinen tarjoilukulho särkyy liian nopean lämmönvaihtelun seurauksena. Esim. astian pohjalla jäiset marjat niin että astia jäähtyy, ja kun päällee kadetaan nopeasti kuuma kiisseli niin seurauksena on kamala sotku ja paljon lasinsirpaleita? Muistelisin että mummolle on käynyt joskus näin, mutta kulhollakin taisi olla ikää, voisikohan johtua siitä...