Karppaus.info -sivulta löysin tällaisen hyvän kaalikeiton ohjeen. Yleensä minulla ei pysy nälkä pois kovin kauaa, jos ruoassa ei ole jonkin verran hiilihydraattia, mutta tämä keitto pitää nälän poissa ihmeen pitkään. Ja on kaiken lisäksi tosi hyvää! =)

1328095.jpg

(noin 5 annosta)

pieni kaali (noin 700g)

isohko paprika

2 sipulia

valkosipulia maun mukaan (laitoin 2 kynttä, ei kyllä maistunut yhtään keitosta)

1 prk tomaattimurskaa

2 kourallista soijasuikaleita (kuivia)

1 pkt koskenlaskijaa (laitoin 3/4 pkt, ja minusta tuli vieläkin liikaa. Tai sit en ole tottunut vain =) )

suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta, hieman valkopippuria

kuivattua basilikaa

 

Silppua kaali, paprika ja sipulit. Laita kattilaan tomaattimurska ja vettä niin paljon että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Anna kiehua rauhassa tunnin ajan, lisää pilkottu koskenlaskija ja kuivat soijasuikaleet ja mausta maun mukaan (Aika reippaasti saa olla mausteita. Suolaa kannattaa lisätä varoen, koska sitä on jo juustossa). Anna kiehua vielä 30 minuuttia. Tarjoiltaessa lirauta päälle öljyä (jota en muistanut tehdä. En kyllä tiedä mikä taika tässä on, hyvää oli kyllä ilmankin =) ).

Tämä ei ole mitään pikaruokaa mutta sitäkin helpompi tehdä. Minusta maku palkitsi odottelun!