Tofua on nykyään tullut ostettua useammin kuin ennen ja uusia ruokiakin siitä kokeiltu. Tämän ohjeen nykäisin ihan omasta päästäni kaappien sisällön mukaan, ja hyvää tuli =)

1507043.jpg

1 pkt maustamatonta tofua

marinointiin öljyä, soijakastiketta, sinappia, sitruunamehutiivistettä, paprikajauhetta, grillausmaustetta

1 sipuli

1 dl villiriisiä

3 dl pitkäjyväistä puuroutumatonta riisiä

8-10 dl vettä + loraus rypsiöljyä

paprikajauhetta, mustapippuria, cayannepippuria, suolaa

 

Pilko tofu kuutioiksi ja laita marinoitumaan 1/2-2 tunniksi jääkaappiin.

Laita 8 dl vettä kiehumaan kattilaan, ja lorauta sekaan hieman rypsiöljyä. Kun vesi kiehuu niin lisää villiriisi (villiriisin keittoaika on noin 40 minuuttia). Anna kiehua 20 minuuttia ja lisää tämän jälkeen vaalea riisi ja anna kiehua kypsäksi vielä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Kuori ja pilko sipuli. Paista tofupaloja ja sipulia kuumalla pannulla niin että saavat hieman väriä pintaan. Kaada sipuli-tofuseos riisien joukkoon kun riisit ovat lähes valmiita, ja sekoita.

Anna kiehua vielä niin kauan että riisit ovat kypsiä. Maista maku ja mausta tarpeen mukaan.